Mrs. Answer vastaa

Mrs. Answer on keski-ikäinen elämää paljon nähnyt nainen, joka tekee parhaansa neuvoakseen kiperissä tilanteissa. Voit kysyä häneltä mistä tahansa mieltäsi vaivaamasta asiasta lähettämällä kysymyksesi Ikimusteen toimitukselle. Kysymykset julkaistaan nimettöminä tai kysyjän toivoman nimimerkin alla.

Kysymys koulunkäynnistä

Olen ensiluokkalainen poika, eikä koulunkäynti suju minulla aivan parhaalla mahdollisella tavalla. Tupapisteitä olen ansainnut ihan kiitettävästi ja muutenkin tähän asti pärjännyt ihan ok, mutta tiedän, että tulen saamaan loppukokeesta surkean arvosanan. Olen väittänyt vanhemmilleni, erityisesti isälleni, että koulussa sujuu loistavasti, mutta luulen, että totuus paljastuu heille pian. Luultavasti onnistun hämäämään heitä vielä ensi lukukauden loppukokeeseen asti, mutta mitä sitten teen? En tosiaankaan jaksaisi alkaa oikeasti opiskelemaan. Ajattelin panostaa V.I.P. -vuoteen sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, mutta muuten olen harvinaisen laiska tapaus. Neuvoja kaivataan kipeästi!

Nimimerkki: Yksin tilanteessa?

Mrs. Answer vastaa:

Arvon Yksin tilanteessa?, on hyvä, että olet jo tässä vaiheessa itse huomannut tilanteesi. Voin lohduttaa sinua sillä, ettet todellakaan ole yksin. Yli puolet ensimmäistä vuotta taikuutta opiskelevista kokevat koulunkäynnin vaikeaksi ja lähes ylitsepääsemättömäksi. Onneksi vain harvat heistä kärsivät tästä tilanteesta todellisuudessa ja ongelmat jäävät enemmän tunnepuolelle kuin käytännön suorituksiin. Koska jo tiedostat tämän tilanteen, on sinulla suuret mahdollisuudet selvitä vähintäänkin kelvollisin arvosanoin aina S.U.P.E.R. -kokeisiin asti.

Suosittelenkin etsimään muita kaltaisiasi tuvastasi. Heitä on varmasti. Jakakaa yhdessä koulutyöt niin, että yksi kokoaa muistiinpanoja muodonmuutoksen esseetä varten, toinen historian läksyjä varten ja kolmas yrttitietoa varten. Sitten selitätte jokainen vuorollaan toisillenne, mitä niihin tulisi kirjoittaa, muiden kirjoittaessa suoraan esseensä. Lopputuloksena olet joutunut lukemaan vain kolmannekseen läksyistäsi ja kirjoittamaan kuulemasi esitelmän pohjalta pienet pätkät tekstiä muihin. Samalla opit kuin vahingossa muiden tekemistä läksyistä. Tässä on muuten tärkeää nimenomaan se, että jokainen selittää puhumalla, eikä näytä valmista tekstiään muille. Muuten saatatte jäädä kiinni tehtävien kopioinnista.

Mikäli tilanne tuntuu vielä vuoden päästä mahdottomalta kannattaa keskustella tarkemmin koulun psykologin tai parantajan kanssa. Myös tuvanjohtajalta saattaa saada hyviä vinkkejä ja kannustusta. Viimeisenä keinona toimii raaka työnteko.

Kysymys rakkaudesta

Pidän yhdestä pojasta, mutta hän on rasisti. Mitä pitäisi tehdä, haluaisin olla hänen kanssaan, mutta riskinä on se että olen Korpinkynsi ja hän Luihuinen. Tiedän että se ei ole hänen mielestään niin paha kuin se, että olisin esim. Rohkelikko, mutta pelkään silti. Lisäksi pelkään että ennenkuin uskallan kertoa hänelle tunteistani, joku huomaa että pidän hänestä, ja kertoo ensin. Se olisi noloa ja muutenkin häpeällistä. Mitä pitäisi tehdä?

Anonyymi

Mrs. Answer vastaa:

Ah, rakkaus, se ikuisesti vaikeasti ymmärrettävä asia. Aloita tutkiskelemalla syvintä sisintäsi ja mieti haittaako pojan rasistisuus sinua. Ilmeneekö se nimenomaan tupaasi tai muita ominaisuuksiasi kohtaan, vai vain yleisesti? Tämän jälkeen päätä, aiotko tehdä asialle jotain. Seuraavaksi sitten käytännön ohjeeni tilanteeseen.

Vaikka puhuminen onkin vaikeaa, on se ainoa ihmissuhteissa oikeasti toimiva asia. Suosittelen siis keräämään rohkeutta ja kertomaan tunteistasi poikaa kohtaan. Mikäli et uskalla kertoa hänelle kasvotusten, kirjoita kirje. Voit aloittaa nimettömällä kirjeellä yleisellä aamiaisella ja katsoa, huomaatko mitään reaktiota pojassa. Seuraavassa kirjeessä voit yrittää kutsua hänet tapaamaan sinua tuntien jälkeen jossain salaisessa paikassa. Yritä kuitenkin jotenkin viestiä asiaa pojalle.

Välillä ystävien kanssa puhuminen auttaa paljon. Yritä puhua luotettavalle ystävälle asiasta ja selvitä, saisiko hän selkoa pojan tunteista puolestasi tai voisiko hän auttaa kirjeen muotoilussa.

Kysymys ystävyydestä

Olen kertonut vanhemmilleni, jotka ovat jästisyntyisiä, eri tuvista heti lukuvuoden alussa. He ovat leimanneet puuskupuhit hissukoiksi ja luusereiksi, enkä saisi ystävystyä puuskupuhien kanssa. Miten selitän vanhemmilleni, että paras ystäväni on puuskupuh ja että haluaisin kutsua hänet kylään kesällä?

Anonyymi

Mrs. Answer vastaa:

Monet nuoret luulevat vanhempansa tyhmemmiksi, kuin mitä he ovat. Vaikka vanhempasi ovatkin saaneet kuvan Puuskupuhin oppilaista hissukoina ja luusereina, ymmärtävät he kyllä, että poikkeuksiakin on. Stereotypiat eivät ole yhtä selkeitä vanhemmillesi kuin sinulle, joten esittele uusi ystäväsi poikkeuksena säännöistä.

Varsinkin se, etteivät vanhempasi ole käyneet Tylypahkaa, auttaa asiassa. Heille on todennäköisesti paljon tärkeämpää se, että sinulla on taikuutta ymmärtävä ystävä kuin se, että ystäväsi kuuluu johonkin tiettyyn tupaan koulussasi. Puhu heille siis avoimesti ja vetoa siihen, että ystäväsi on sinulle tärkeä, eikä hän ole hissukka ja luuseri.

// Epävirallisena tietona: Artikkelin kysymysten muotoiluun ovat osallistuneet Alan Hartley, Tahlia Meyrard ja Lora Shelly (Tylypahka taikakoulu). Tätä ei kuitenkaan roolipelissä tiedetä.

Tietoja Kata

Sivuston ja blogin takana piileksii kahden lapsen äiti, joka on fanittanut Harry Potteria jo vuodesta 2000. Tarkemman esittelyn löydät täältä. Henkilökohtaisemmat Katan arkeen ja mielipiteisiin liittyvät artikkelit löytää kategorioista; Arkipäivä, Elämänvaiheita, Lapsi ja Pohdinta.
Kategoria(t): Mrs. Answer vastaa Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.