Haastattelussa: Melkein päätön Nick

Halloweenin lähestyessä kiertelin katsomassa miten juhlavalmistelut sujuvat. Jokainen koristeluja ja suunnitelmia tekevä noita ja velho oli aivan liian kiireinen lehden toimitukselle. Lopulta päädyin Melkein päättömän Nickin matkaan seuraamaan Kuolemapäiväjuhlan valmisteluja. Ne erosivat melko vahvasti jästien valmisteluista, ja jopa velhojen ja noitien juhlista. Haju oli karmiva, eikä näkykään ollut mikään maailman kaunein – ruoat olivat mädäntyneitä, valaistus jokseenkin masentavan harmaa.

Nick vastasi muutamiin kysymyksiin, joita kyselin häneltä.
”Kiitos, että suostuit vastailemaan kysymyksiini. Miksi sinua oikein pitäisi kutsua?” kysyin ensimmäiseksi.
”Olen Sir Nicholas de Mimsy-Porpington, Rohkelikon kotikummitus. Olen yli 500-vuotias kummitus. Kuitenkin selkäni takana kaikki kutsuvat minua Melkein päättömäksi Nickiksi. Sinä voit sanoa vain Nick,” Nick kertoi.
”Selvä, Nick. Miten kummitusten Halloween-juhlat eroavat muista?” kysymykseni sai Nickin pohtimaan asioita hieman tarkemmin.
”Tunnelma ja ruoka. Minun juhlissani ruoka on vain esillä, eihän kukaan sitä voi syödä. Vieraat ovat kummituksia. Tänäkin vuonna tärkein vieraistani on varmasti Sir Patrick Delaney-Podmore, Päättömän Jahdin puheenjohtaja.”

Nick kertoi kuinka yrittää joka vuosi päästä mukaan päättömien kummitusten kerhoon, joka on nimeltään Päätön Jahti. Nimestäkin voi jo päätellä millaisia kummituksia kerhossa on. Nick mainitsi myös yrittävänsä taas pyrkiä mukaan kerhoon, mutta Sir Patrick Delaney-Podmore ei vieläkään suostu hyväksymään Nickiä mukaan.

”Nick, jos saan kysyä, miksi sinua ei oteta mukaan Päättömään Jahtiin?” kysyin hieman varovaisemmin. Nick oli hetken vaisu, kunnes vastasi: ”Koska olen melkein päätön.”
”Miten se on mahdollista?” Nick näytti vastauksen kysymykseeni, ja jos ette ole nähneet miten joku voi olla melkein päätön, pieni neuvo – älkää edes katsoko.
”Kiitos, Nick,” sanoin ja Nick kumarsi kiitoksen. Lähdin rivakasti pois paikalta.

Kummitukset osaavat toki järjestää juhlia, mutta tästä lähin pyrin pysymään noidille ja velhoille suunnatuissa juhlissa.

Kirjoittanut: Mercy (Illuminate)

Kategoria(t): Haastattelu Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.