Haamuhaastattelu

Kävelen pitkiä kapeita portaita ylös haamutorniin, missä tehtäväni on haastatella MagWanderin haamua, Cachapela Tempestiä. Itse olen ensimmäisellä luokalla oleva tyttönen, Sandra Draven. Minua hiukan pelottaa ja astuttuani torniin sisään olen ihan varma että näin rotan vipeltävän ohi. Kylmät väreet kulkevat selässäni, mutta astun rohkeasti sisään ja menen jututtamaan haamua.

Hei Cachapela! Haluaisin kysyä sinulta muutaman kysymyksen. Onhan se okei?
”Totta kai”, vastaa isomahainen mursuviiksinen haamu, joka kääntyy minuun päin. Hän ei ole kovin pitkä, tuskin minua pidempi.

H-hyvä. Kertoisitko kuolemastasi?
”Kuolin vuonna 1801 57-vuotiaana. Minut palkkamurhattiin koska olin aktivisti ja vastustin liittosopimusta, joka yhdisti Iso-Britannian pikkuosat yhteen tuolloin”, Cachapela kertoo melkein luettelomaisesti korjaten suurehkon mahansa asentoa samalla.

Okei, No, miten päädyit MagWanderiin ja vielä Mäiýrän tupahaamuksi?
”Kuoltuani kummittelin murhaajilleni ja muille vihamiehilleni ja heidän jälkeläisilleen muutaman sukupolven ajan kunnes kyllästyin”, Cachapela kertoo ilmeestä päätellen se kaikki oli hyvin hurjaa ja hullua. Hän pitää pienen taidepaussin ja jatkaa kuitenkin miltei surumielisesti. ”Lähdin kummittelemaan toisaalle ja kiertelin linnoja, kunnes lopulta löysin MagWanderin linnan joskus 1900-luvun puolivälissä. Täältä minua ei ole häädetty pois, mutta en toisaalta ole yrittänyt pelotella ketään hulluuteen asti…” Cachapela pitää pienen tauon ja alkaa hieromaan viiksiään. ”Olen nykyisin aika yksinäinen erakko. Silloin rehtorin mukaan olisin sopiva tehtävään (ja se oli ainoa haamun paikka silloin auki) joten suostuin, sillä nyt haamuisuuteeni oli joku tarkoitus. Mieluummin minulla on edes joku löyhä virka kuin ei mitään”, loppua kohden hän piristyy jo huimasti.

Siinä on jo tarinaa. Halusin vielä tietää, että kuljeksitko vain ympäri käytäviä, vai pelotteletko oppilaita? Vai yritätkö kenties ottaa koulun jäseniin kontaktia?
”Kuten sanoin olen aika erakko, mutta esimerkiksi MagWanderin kirjastonhoitajan Matthew Quirenin kanssa olen tehnyt tuttavuutta. Jos joku tulee juttelemaan minulle niin vastailen kyllä ja juttelen mielelläni, mutta silti olen melko erakoitunut. En enää pelottele täysipäiväisesti. Siitä on yli kahdensadan vuoden aikana saanut tehdä ihan tarpeekseen”, Cachapela kertoo hiukan vaivaantuneena. Tuntuu että häntä saattaa nolottaa myöntää tulleensa tylsimykseksi.

Asia selvä. Haluatko tähän loppuun välittää jonkin viestin? Voi olla yleispätevä tai MagWanderilaisille suunnattu.
”Saa tulla juttelemaan, haamuilla on elämänkokemusta (vaikka ovatkin kuolleita) mitä monikaan ihminen ei osaa arvostaa”, hän toteaa ja melkein voin aistia hienoisen hymyn mursuviiksien alta.

Kirjoittanut Sandra Draven (MagWander).

Tietoja Kata

Sivuston ja blogin takana piileksii kahden lapsen äiti, joka on fanittanut Harry Potteria jo vuodesta 2000. Tarkemman esittelyn löydät täältä. Henkilökohtaisemmat Katan arkeen ja mielipiteisiin liittyvät artikkelit löytää kategorioista; Arkipäivä, Elämänvaiheita, Lapsi ja Pohdinta.
Kategoria(t): Haastattelu Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.