Mrs. Answer vastaa

Mrs. Answer on keski-ikäinen elämää paljon nähnyt nainen, joka tekee parhaansa neuvoakseen kiperissä tilanteissa. Voit kysyä häneltä mistä tahansa mieltäsi vaivaamasta asiasta lähettämällä kysymyksesi Ikimusteen toimitukselle. Kysymykset julkaistaan nimettöminä tai kysyjän toivoman nimimerkin alla.

Kysymyksiä perheeseen ja kotiin liittyen

Hei Mrs. Answer!
Olen ekaluokkalainen tyttö ja lukukausi on nyt puolivälissä. Olen menestynyt koulussa ihan hyvin tähän mennessä, mutta se ei tunnu riittävän kotona. Tulen puoliverisestä perheestä jossa äitini on jästi. Hän aikanaan järkyttyi kuullessaan että isä on velho, mutta rauhoittui koska isä on töissä ministeriössä ja hänen työssään on paljon samaa kuin jästien vastaavassa laitoksessa. Mutta kun olin seitsemän äitini pakotti minut jästien kouluun, koska ei kuulemma ollut mitään takuita että olisin perinyt isän velhontaidot. Isä olikin todella ylpeä kun 11-vuotissyntymäpäivänäni sainkin kutsun taikakouluun. Lähettelemme kirjeitä viikoittain ja äiti kysyy mitä olen oppinut, mutta aina kun kerron innoissani oppimastani saan hyvin tylyjä vastauksia. En usko että äitini arvostaa taikuutta, mutta miten saisin hänet ymmärtämään että tämä on yhtä arvokasta – ellei arvokkaampaakin – kuin mitä voisin jästikoulussa oppia? Isäni ei uskalla sanoa äidille vastaan.

Nimimerkillä Häpeäpilkku(?)

Vastaus:

Hyvä ”Häpeäpilkku(?)”, sinussa ei todellakaan ole mitään hävettävää eikä äitisi saisi kohdella sinua näin! Aikuiset, ja erityisesti vanhemmat, eivät kuitenkaan aina käyttäydy niin kuin pitäisi ja sortuvat tämänkaltaisiin vääryyksiin ymmärtämättä asiaa. Suosittelen, että keskustelet tunteistasi äisi kanssa ja kerrot samalla, miten tärkeää hänen tukensa on. Ehkä hän keskustelun jälkeen ymmärtää käyttäytyä eri tavoin.

Keskustelukaan ei aina auta, mutta yleensä keskustellen saa pulman paremmin ratkottua. Mikäli äitisi ei yksinkertaisesti kykene hyväksymään taikuuden opintojasi, kannattaa sinun ehkä lopettaa niistä kirjoittaminen äidillesi ja jatkossa kirjoittaa opiskeluun liittyvistä asioista isällesi tai jollekulle muulle taikuuden päälle ymmärtävälle sukulaiselle. Isäsi varmasti ymmärtää, mitä kaikkea hienoa saat koulussa ollessasi oppia ja niin kyllä moni muukin taikaväestöstä. Älä kuitenkaan luovu toivosta äitisi suhteen ihan heti. Hänellä voi kestää jonkin aikaa sisäistää tämänkaltainen elämänmullistus. Keskustelkaa ja anna hänelle aikaa sisäistää keskusteltu asia.

Hei Mr. Answer!

Kotonamme on huolestuttavan paljon lankkurouskuja. Äitini on huolestunut ja isäni taas vähättelee jatkuvasti niiden aiheuttamia tuhoja. Esimerkiksi etuovemme vieressä on jo aika suuri aukko, minkä lankkurousku on mädättänyt. Olisiko sinulla ideoita lankkurouskujen hävittämiseen?

Nimimerkki: Hermostunut

Vastaus:

Lankkurouskut käyttävät ravintonaan likaa ja pölyä. Mikäli teillä on ongelmia lankkurouskujen suuren määrän kanssa saattaa tämä tarkoittaa sitä, ettei teillä ole siivottu tarpeeksi. Suursiivous ja samalla lankkurouskunpoistoaineen käyttö ovat jokseenkin ainoa ratkaisu. Käytännössä koko talo tulisi tyhjentää ja lankkurouskunpoistoainetta tulisi kaataa kaikkiin paikkoihin, missä lankkurouskut viihtyvät. Tämän jälkeen koko talo tulee pestä huolellisesti aloittaen ylemmistä kerroksista ja päätyen aina alimman kerroksen lattialankkujen alle.

Tuholaistorjunta-aineita saa hankittua Viistokujalta ja Iskunkiertokujalta. Päivän Profeetassa on myös satunnaisesti mainoksia tehotiimeistä, jotka auttavat siivoamaan asuntoja, joten sellaisia ilmoituksia kannattaa pitää silmällä. Tämänkokoinen suursiivous vie helposti päivän tai kaksi jopa suuremmalta porukalta.

Muille lukijoille todettakoon vielä, että lankkurouskut ovat siis taikaotuksia, jotka syövät likaa ja mädättävät rakennelmia. Ne elävät puurakennelmissa usein kynnysten tai lattialankkujen alla. Ulkonäöltään lankkurousku muistuttaa sienikasvustoa tai paksua hometta, jolla on silmät ja paljon rihmastomaisia jalkoja.

Kysymys ammatinvalintaan liittyen

Hei! Olen kiinnostunut parantajan ammatista. Mihin oppiaineisiin minun kannattaisi panostaa ja mitä valinnaisaineita minun kannattaisi ottaa?

Nimimerkki: pikku parantaja

Vastaus:

Parantajaksi opiskellaan pääasiassa harjoittelemalla Pyhän Mungon sairaalassa. Harjoittelijoiksi valitaan Tylypahkasta valmistuneita, joilla on S.U.P.E.R.-tutkinnossaan vähintään Odotukset ylittävä arvosana seuraavissa aineissa: liemet, yrttitieto, loitsut, muodonmuutos ja pimeyden voimilta suojautuminen.

Parantajaopiskelijoille järjestetään myös ryhmäopetusta harjoittelun lomassa. Noin kolmen opiskeluvuoden jälkeen tulevat parantajat valitsevat erikoistumisalansa. Kaikki oppivat siis perusteet ja perusteiden oppimiseen tarvitsee vahvan pohja Tylypahkan perusoppiaineista. Niihin kannattaa panostaa alusta asti.

Harrastukseen liittyvä kysymys

Hei Mrs. Answer! Haluaisin kovasti Roderick Plumptonin suklaasammakkokortin, mutta sitä ei tunnu löytyvän mistään. Minulla on jo aika paljon kortteja, mutta Plumpton uupuu vielä kokoelmista. Olen tuhlannut paljon rahaa suklaasammakoihin, mutta niistä tulee aina vain joku sellainen noita tai velho, joka minulla on jo. Welhomaailman kierrätyskeskuksessakin olen käynyt katsomassa ja kysellyt sukulaisilta, mutta en löydä hänen korttiaan mistään. Olisiko sinulla vinkkiä siihen, mistä voisin löytää Plumptonin?

Nimimerkillä Epätoivoinen

Vastaus:

Plumptonin kortti on taitaa olla vähän harvinaisempi suklaasammakkokortti, kun sen saaminen on noin vaikeaa. Kyselin asiaa tarkemmin kortinvalmistajilta ja sain suosituksen etsiä kortinvaihtajaisia, joissa keräilijät ja kortinvalmistajat tapaavat toisiaan. Kortinvaihtajaisista ilmoitellaan vaihtajaispaikkojen ilmoitustauluilla, esim. Kolmessa luudanvarressa ja Vuotavassa noidankattilassa.

// Epävirallisena tietona: Artikkelin kysymysten muotoiluun ovat osallistuneet Sandra Draven (MagWander), Jonathan Clark (Tylypahkan taikakoulu), Adeline Shelton (Tylypahkan taikakoulu) ja Delia Wriston (Tylypahkan taikakoulu). Tätä ei kuitenkaan roolipelissä tiedetä. //

Tietoja Kata

Sivuston ja blogin takana piileksii kahden lapsen äiti, joka on fanittanut Harry Potteria jo vuodesta 2000. Tarkemman esittelyn löydät täältä. Henkilökohtaisemmat Katan arkeen ja mielipiteisiin liittyvät artikkelit löytää kategorioista; Arkipäivä, Elämänvaiheita, Lapsi ja Pohdinta.
Kategoria(t): Mrs. Answer vastaa Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.