Mrs. Answer vastaa

Mrs. Answer on keski-ikäinen elämää paljon nähnyt nainen, joka tekee parhaansa neuvoakseen kiperissä tilanteissa. Voit kysyä häneltä mistä tahansa mieltäsi vaivaamasta asiasta lähettämällä kysymyksesi Ikimusteen toimitukselle. Kysymykset julkaistaan nimettöminä tai kysyjän toivoman nimimerkin alla.

Kysymyksiä opiskeluun ja ammatinvalintaan liittyen

Hei! Olen pienestä asti haaveillut urasta kirouksenmurtajana. Keväällä tulisi valita valinnaisaineet seuraaville luokille. Mitä valinnaisaineita suosittelet suoritettavaksi? Vaihtoehdot ovat: ennustus, numerologia, muinaiset riimut, taikaolentojen hoito & jästitieto.

– Kirouksenmurtaja

Vastaus:

Irveta on ruvennut vaatimaan kirouksenmurtajiltaan ainakin riimujen perusteiden ymmärrystä, minkä takia erityisesti muinaisten riimujen opinnot kannattaa valita. Muistakin aineista voi olla hyötyä, vaikkei se ehkä yhtä selkeästi käykkään ilmi aineen kuvauksesta. Suosittelen valitsemaan valinnaisaineita oman kiinnostuksen pohjalta.

Hei! Olen kiinnostunut parantajan ammatista. Mihin oppiaineisiin minun kannattaisi panostaa ja mitä valinnaisaineita minun kannattaisi ottaa?

Nimimerkki: pikku parantaja

Vastaus:

Parantajaksi opiskellaan pääasiassa Pyhän Mungon sairaalassa. Opiskelijoiksi valitaan Tylypahkasta valmistuneita, joilla on S.U.P.E.R.-tutkinnossaan vähintään Odotukset ylittävä arvosana seuraavissa aineissa: liemet, yrttitieto, loitsut, muodonmuutos ja pimeyden voimilta suojautuminen.

Perusoppiaineisiin kannattaa siis panostaa. Valinnaisaineet eivät ole niin tarkkoja parantajaopiskelijoilla. Ne kannattaa siksi valita oman mielenkiintonsa mukaan. Valinnaisaineita valitessaan ei kannata ahmia liikaa aineita, ettei peruoppiaineiden arvosana pääse laskemaan.

Hei Mrs. Answer!
Minulla on ongelma. Stressaan hirveästi koulunkäyntiäni. Vaadin itseltäni paljon, ja tahdon onnistua joka asiassa. Tästä nousee stressi, sen seurauksena en voi keskittyä ja opinnot eivät suju. Stressi kasvaa ja alkaa mennä yhä huonommin. Miten stressiä voisi hoitaa pois, en jaksa tätä!

Nimimerkki Loppuunpalanut

Vastaus:

Loppuunpalaminen on todella vakava asia, eikä sinun tulisi kamppailla sen kanssa yksin. Hakeudu heti koulusi sairaalasiipeen tai tuvanjohtajasi puheille ja keskustele tilanteestasi. Saat varmasti apua!

Tarvitset tarkemman suunnitelman, jossa tavoitteesi asetetaan realistiselle tasolle jaksamisesi kannalta. Tämän takia en voi suoraan antaa tarkkoja ohjeita. Tuvanjohtajasi tietää enemmän koulumenestyksestäsi ja osaa antaa sinulle sopivia ohjeita ja neuvoja. Univaikeuksiin ja stressiin saat apua sairaalasiivestä.

Hei Mrs. Answer!

Olen nyt kuudennella luokalla opiskeleva tyttö. Minulla ei ole mitään hajua tulevasta ammatistani, ja haluaisin nyt vähitellen löytää sen ”minun juttuni” että tietäisin, mitä tavoittelen. Millaisia ammatteja suosittelisit siis minulle? V.I.P.-tutkinnossa minulla oli kolme Upeaa, tähtitiedosta, loitsuista ja jästitiedosta. Kaikki muut olivat Odotukset ylittäviä, paitsi taikaliemet ja -juomat, josta sain Kelvollisen.

Nimimerkki: Mietiskelijä

Vastaus:

V.I.P.-tutkinnon arvosanojesi perusteella sinusta on lähes mihin vaan. Olet varmasti jo kuudennelle luokalle siirtyessäsi valinnut sinua kiinnostavimmat oppiaineet, joiden pohjalta olet jatkanut opiskelua. Mieti tarkemmin näitä aineita ja kysele vaikka aineiden opettajilta neuvoja eri ammatteihin. Tietämättä kuudennen luokan ainevalintojasi, tulee ammattivaihtoehtoluettelostasi niin pitkä, ettei sellaisen kirjoittamisesta ole sinulle hyötyä.

Joitakin kysymyksiä, joilla kuitenkin voit etsiä itsellesi mielenkiintoista työtä:

  1. Haluatko työskennellä ihmisten kanssa? Vaiko taikaotusten? Vai yksin ja itsenäisesti?
  2. Minkälaisia ihmisiä ihannoit? Mitkä ominaisuudet heissä ovat ihailtavia? Löytyykö sinusta näitä ominaisuuksia?
  3. Mitä ihailemasi ihmiset tekevät työkseen? Kiinnostaako sinua jokin heidän ammateistaan?
  4. Onko palkalla väliä? Mieti tahdotko suuren vai pienen palkan. Entä tarvitseeko palkan olla säännöllistä, vai voitko toimia freelance-työntekijänä ja saada palkkaa epäsäännöllisin väliajoin.

Harrastuksiin liittyviä kysymyksiä

Hei! Sain kaveriltani lahjaksi räjähtävä näpäys -pelikortit. Voisitko kertoa, miten niillä pelataan? En ole ennen pelannut… -Anonyymi

Vastaus:

Eri versioissa räjähtävästä näpäyksestä on hieman eri säännöt. Yhteisenä kuitenkin on se, että tarvitset peliparin. Korttipakasta kannattaa etsiä säännöt sisältävä kortti, jotta voitte pelata korttipakalle suunnitelluin säännöin. Mikäli tällaista korttia ei ole, haasta kortit antanut ystäväsi kokeilemaan peliä kanssasi. Tai pyydä jotakuta muuta aiemmin pelannutta opettamaan säännöt.

Kysymys!
Haluaisin vanhempana perustaa oman virallisen huispausjoukkueeni. Kysyisin jo nyt pari asiaa siitä: Miten saisin porukan lähtemään tähän sitten mukaan? Entä tarvitseeko sen luomiseen jotain lupia?

Vastaus:

Huispausjoukkueen voi perustaa yrityksenä tai yhdistyksenä. Erona näillä kahdella on se, että yritys haluaa tuottaa rahaa, kun yhdistys pyrkii pitämään tulot ja menot yhtä suurina. Kumpaankin tarvitaan kuitenkin perustusasiakirja, jossa todetaan yrityksen tai yhdistyksen tarkoitus, säännöt ja hallituksen kokoonpano. Tämä perustusasiakirja lähetetään Taikaministeriölle, joka joko hyväksyy asiakirjan tai ehdottaa korjauksia.

Paperityöt eivät siis ole liian monimutkaisia, mutta ne tarvitsee tehdä, jotta joukkueesta tulee virallinen joukkue. Virallisen joukkueen hallituksessa olevien tulee olla täysi-ikäisiä.

Joukkueen pelaajien kokoamiseen ei ole yhtä menetelmää, vaan siitä tarvitsee sopia jokaisen pelaajan kanssa erikseen. Voit kuitenkin jo ruveta keskustelemaan huispaajien kanssa mahdollisesta joukkueen perustamisesta ja voitte jo harjoitella huispauksen pelaamista epävirallisena joukkueena.

Ostosvinkkiä kysytään

Hei Mrs. Answer!
Haluaisin ostaa näkymättömyysviitan. Tiedätkö, mistä sellaisen voi hankkia ja kuinka paljon sellainen maksaa?
-Nimetön

Vastaus:

Näkymättömyysviitat ovat aika harvinaisia, eikä kukaan valmista niitä laajaan myyntiin. Iskunkiertokujalla voi kuitenkin olla jokin yksittäiskappale myynnissä. Näkymättömyysviittaa ostaessaan kannattaa aina pyytää myyjää sovittamaan viittaa, jotta näkee sen toiminnan. Osa halvemmista näkymättömyysviitoista toimivat huonosti ja Iskunkiertokujalla saatetaan haalentavia viittoja myydä näkymättömyysviittoina ihan vaan rahan toivossa. Ole siis tarkkana!

Hinnoista en osaa sanoa, sillä ne vaihtelevat myyjän, viitan laadun ja ostajan mukaan.

// Epävirallisena tietona: Artikkelin kysymysten muotoiluun ovat osallistuneet  Zoe Ashbrook (Tylypahkan taikakoulu), Delia Wriston (Tylypahkan taikakoulu), Wella Chang (Tylypahkan taikakoulu), Adeline Shelton (Tylypahkan taikakoulu) ja Carla Frost (Tylypahkan taikakoulu). Tätä ei kuitenkaan roolipelissä tiedetä. //

Tietoja Kata

Sivuston ja blogin takana piileksii kahden lapsen äiti, joka on fanittanut Harry Potteria jo vuodesta 2000. Tarkemman esittelyn löydät täältä. Henkilökohtaisemmat Katan arkeen ja mielipiteisiin liittyvät artikkelit löytää kategorioista; Arkipäivä, Elämänvaiheita, Lapsi ja Pohdinta.
Kategoria(t): Mrs. Answer vastaa Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.