Päätoimittajan kevätterveiset

Päätoimittajan pallilta huutelee tällä kertaa Coraline, pirteämpänä kuin koskaan vielä tämän lehden historiassa. Ja syy tähän on? No kevät tietysti! Olet varmasti itsekin huomannut ilmojen lämpenevän, pakkasöiden hiipuvan olemattomiin ja auringon satunaiset vierailut piristämässä päivää. Vaikka aamuisin töihin nouseminen ei ole vieläkään mukavaa, niin ainakin viikonloppuisin nautin jos saan herätä auringonpaisteeseen kasvoilla.

Vaikka vielä ei kannata vaihtaa kaikista kevyempiin kaapuihin niin kyllä se lähestyvä kesä kevään muodossa piristää meistä useampia. Se tosin voi jäädä huomaamatta niiltä nuorilta noidilta ja velhoilta joilla tällä hetkellä on ongelmia ammatin ja valinnaisaineiden valinnan suhteen. Valinnaisaineiden valinta tulee aina eteen yllättävän nopeasti ja silloin pitää jo ajatella tulevaisuutta. Mitä haluan elämältäni, mihin ammattiin haluan koulun jälkeen? Valinnaisaineet voivat määritellä elämäsi suunnan.

Vielä vaikeampaa on tietysti jos opiskelet viimeistä vuotta etkä tiedä mitä koulun jälkeen. Vaikka ammatteja on vaikka kuinka, ei omia vahvuuksia tunnu löytyvän. Jos valitsit valinnaisaineet aikanasi vain sen pohjalta mikä kiinnostaa sinua itseään, etkä esimerkiksi kaverien tai silloin ajattelemasi helppouden puolesta, olet hyvällä mallilla. Kannattaa esimerkiksi kirjoittaa ylös mahdollisimman paljon omia vahvuuksiaan, eikä tässä kohtaa sovi vähätellä itseään! Älä keskity heikkouksiin, sillä kaikessa voi aina petrata.

Jos et itse osaa hahmottaa yhtään, niin koulussasikin on pakosta määrätty joku tukihenkilö mille voit mennä juttelemaan listasi kanssa ja yhdessä voitte miettiä mihin ammattiin sopisit tai mitä valintoja kannattaa oppiaineiden suhteen tehdä. Oli se sitten opinto-ohjaaja, kuraattori tai tuvanjohtajasi, niin he ovat aikuisia ihmisiä ja näkevät mahdollisesti asioita joita sinä et. Voit myös kysellä lähipiirisi eri ammattien edustajilta mitä juuri heidän työssään vaaditaan. Vinkkinä voisin suositella tämän lehden haastattelua turvapeikkojen kouluttajasta, voi avata silmiä monille!

Kaikin puolin iloista kevättä ja positiivista mieltä vaikeidenkin valintojen keskellä! Päätoimittaja Coraline laskee vihdoinkin sulkakynänsä… ainakin hetkeksi.

Kirjoittanut Coraline Magie (MagWander)

Kategoria(t): Pääkirjoitus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.