Toisen velhosodan päättymisestä 15 vuotta!

Tämä artikkeli sisältää juonipaljastuksia Harry Potter -sarjan kirjoista. Ellet ole lukenut kirjasarjaa kokonaisuudessaan, et välttämättä halua lukea tätä artikkelia.

Toukokuun 2. päivä tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun Harry Potter, poika joka elää, kukisti kaikkien aikojen vaarallisimman pimeyden velho Voldemortin ja toinen velhosota päättyi. Tämä kunniaksi pidämme pienen kertauksen velhosotien historiasta.

Lordi Voldemort, oikealta nimeltään Tom Lomen Valedro, syntyi 31. joulukuuta 1926 Lontoossa orpokodissa, jossa hän varttui lapsuutensa. 11-vuotiaana hän sai paikan Tylypahkan Noitien ja Velhojen Koulusta, jossa hänet lajiteltiin luihuiseksi. Hänet tunnettiin komeana, kohteliaana ja menestyksekkäänä oppilaana. Valmistuttuaan Tylypahkasta Voldemort työskenteli jonkin aikaa Borin&Burgesilla, ennen kuin katosi.

Myöhemmin Tom Valedro esiintyi jälleen. Hän ei enää käyttänyt vanhaa nimeään, vaan esiintyi nimellä Lordi Voldemort. Hän keräsi itselleen armeijan johon kuului niin velhoja ja noitia kuin pimeitä otuksia. Hänen armeijansa, joka tunnettiin nimellä ”kuolonsyöjät”, aloittivat kauhun ja väkivallan kampanjan, jota ei ollut koskaan aiemmin nähty Britanniassa. Voldemortia ja hänen kannattajiaan vastaan perustettiin armeija nimeltään ”Feeniksin kilta”, jota johti Albus Dumbledore. Vastarinnasta huolimatta Voldemort ja hänen kannattajansa pysyivät vahvoilla ja tappoivat kaikki, jotka asettuivat heitä vastaan.

Vuonna 1981 Voldemort kuuli ennustuksen, jonka mukaan heinäkuun viimeisenä päivänä syntyisi lapsi, jolla olisi voima kukistaa hänet. Voldemort päätteli tämän lapsen olevan Harry Potter, Lily ja James Potterin esikoinen. Voldemort meni Potterien luokse ja murhasi Jamesin ja Lilyn. Sitten hän langetti tappavan avada kedavra -kirouksen heidän poikaansa, Harryyn, mutta loitsu ei onnistunutkaan vaan kimposi Harrysta Voldemortiin. Voldemortin ruumis tuhoutui, mutta pysyi hengissä tekemiensä hirnyrkkien ansiosta. Hän pakeni Albanian metsiin pirstaleisen sielun palasena. Ensimmäinen velhosota päättyi.

24. kesäkuuta 1995 Lordi Voldemort palasi ruumiiseensa kannattajansa ansiosta Pikkuhirttivaaran hautausmaalla. Siitä alkoi toinen velhosota. Voldemort keräsi armeijaansa lisää kuolonsyöjiä sekä erinäisiä pimeyden otuksia, kuten peikkoja, ankeuttajia ja ihmissusia. Voldemort valtasi nopeasti Tylypahkan Noitien ja Velhojen Taikakoulun sekä Taikaministeriön. Sillä välin kun Feeniksin kilta taisteli Voldemortia ja hänen kannattajiaan vastaan, Harry Potter etsi ja tuhosi ystäviensä Hermione Grangerin ja Ronald Weasleyn kanssa Voldemortin hirnyrkit ja löysi kuoleman varjelukset – näkymättömyysviitan, elpymyskiven ja kohtalonsauvan, jotka yhdessä tekivät hänestä kuoleman hallitsijan.

2. toukokuuta 1998 käytiin Tylypahkan Taistelu. Taistelussa olivat vastakkain Voldemort ja hänen kannattajansa sekä Harry Potter, Feeniksin Kilta, Tylypahkan henkilökunta ja oppilaat ja Tylyahon asukkaat. Taistelu huipentui Harry Potterin ja Voldemortin kaksintaisteluun suuressa salissa. Harry Potter voitti taistelun. Voldemort kuoli. Toinen velhosota päättyi.

Kirjoittanut Delia Wriston (Tylypahkan taikakoulu)

Kategoria(t): Artikkeli Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.