7 maagista vinkkiä ystävien saamiseksi

Uusi lukukausi on alkamassa ja on aika aloittaa opiskelut, sekä tietty muihin oppilaisiin tutustuminen. Koulunkäynti ja vapaa-ajan vietto on taatusti hauskempaa ystävän kanssa kuin yksin nenä kiinni kirjassa. Tässä seitsemän maagista vinkkiä ystävien saamiseksi!

1. Hakeudu ihmisten seuraan!
Sen sijaan, että piiloutuisit linnan kauimpaan ja hämärimpään nurkkaan, hakeudu sinne, missä on ihmisiä, esimerkiksi suureen saliin tai oleskeluhuoneeseen. Myös kerhoihin liittyminen on tehokas tapa tavata uusia, samoja mielenkiinnon kohteita omaavia ihmisiä. Jos siis olet esimerkiksi kiinnostunut huispauksesta, löydät varmasti samanhenkisiä ihmisiä hakeutumalla tupasi huispausjoukkueeseen tai penkkiurheilukerhoon.

2. Ole oma itsesi, ja ole ennakkoluuloton!
On hyvin tärkeää olla oma itsensä, sillä esittäminen on pidemmän päälle uuvuttavaa ja saa toiset pitämään sinua teeskentelijänä. Olemalla oma itsesi annat itsestäsi mielenkiintoisemman, aidomman ja rennomman kuvan itsestäsi. Omana itsenäsi olemisen lisäksi on hyvin tärkeää olla ennakkoluuloton muita ihmisiä kohtaan, eli olla tuomitsematta ketään sukupuolen, iän, ulkonäön, tuvan, varakkuuden, verisäädyn tai jonkin muun ulkoisen tekijän perusteella. Sellaisilla asioilla ei ole merkitystä ystävyyssuhteissa. Merkitystä on sillä, millainen ihminen on sisimmiltään ja miten hän kohtelee sinua.

3. Mene rohkeasti juttelemaan!
Älä turhaan ujostele, vaan avaa suusi ja sano jotain! Voit esimerkiksi kommentoida ”Olipa professori Kalkaros pahalla tuulella tänään!”, pyytää apua ”Voisitko auttaa minua löytämään tien pöllölään?” tai kehua ”Vau, sinähän olet tosi hyvä loitsimaan!” Tai jos tiedät jotain tuttavasi mielenkiinnon kohteista, kysy niistä jotain, esimerkiksi ”Kuulin, että pidät huispauksesta. Mitkä ovat lempi joukkueesi?” Muista myös kuunnella ja kiinnittää huomiota siihen, mitä uusi tuttavasi sanoo. Jos muistat tuttavasi sanomia asioita myöhemmin, hän on varmasti imarreltu!

4. Ole ystävällinen, katso silmiin ja hymyile!
Käytöstavat ovat aina in ja ystävällisestä ihmisestä on paljon helpompi pitää kuin epäystävällisestä. Pelkät kauniit sanat ja etiketin hallinta eivät kuitenkaan riitä, vaan peliin on tuotava myös kehon kieli; Nojaudu lähemmäs tuttavaasi kun hän puhuu, katso häntä silmiin ja hymyile! Näin hän tietää sinun olevan kiinnostunut. Jos nojailet poispäin, pidät kätesi ristissä, välttelet katsekontaktia ja kasvosi ovat kuoleman vakavat, tuttavasi varmasti ajattelee, että olet kyllästynyt etkä pidä hänen seurastaan, mikä taas saisi hänet vaivaantumaan.

5. Esittele itsesi ja muista uuden tuttavasi nimi!
Muista esitellä itsesi. Kuinka muuten uusi tuttavasi tietäisi, millä nimellä sinua kutsua? Pidä esittely mahdollisimman lyhyenä ja ytimekkäänä, esimerkiksi ”Olen Harry Potter, rohkelikosta”, äläkä turhaan jaarittele, esimerkiksi ”Olen Harry James Potter, poika-joka-elää, James Potterin ja Lily Evansin ainoa poika, puoliverinen, syntynyt 31. heinäkuuta Godrickin Notkossa, aurori…” jne. Esiteltyäsi itsesi tuttavasi todennäköisesti esittelee myös itsensä, mutta jos ei, voit kohteliaasti kysyä mikä hänen nimensä on. Kun uusi tuttavasi esittäytyy, paina hänen nimensä mieleesi. Nimen unohtaminen on noloa ja loukkaavaa!

6. Ehdota jotain yhteistä tekemistä!
Meinaako jutunaiheet loppua kesken? Ehdota jotain yhteistä tekemistä! Menkää vaikkapa etsimään salakäytäviä, pelatkaa velhoshakkia, tehkää loitsujen läksyt yhdessä, käykää Tylyahossa kermakaljalla tai vaikka lukekaa ja kommentoikaa Ikimusteen artikkeleita. Vain vahtimestari Voron säännöt ovat rajana!

7. Ole hyvä ystävä!
Kukin tietty määrittelee hyvän ystävän omalla tavallaan, mutta yleensä se tarkoittaa luotettavaa, rehellistä, anteliasta, sympaattista ja huolehtivaa. Kohtele uutta ystävääsi, niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan, tai vielä mieluummin, kohtele häntä niin, kuin hän haluaa tulla kohdelluksi!

Kirjoittanut Elysia Fawley (tylypahkan taikakoulu).

Kategoria(t): Artikkeli Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: 7 maagista vinkkiä ystävien saamiseksi

  1. Iida Longbottom (Luihuinen) sanoo:

    Nämä vinkit kyllä toimivat! Vielä ensimmäisen vuoteni jälkeen Tylypahkassa minulla ei ollut paljoakaan ystäviä, mutta nyt niitä riittää jo yllin kyllin, kun tulin sosiaalisemmaksi ja hakeuduin ihmisten seuraan !

Kommentointi on suljettu.