Mrs. Answer vastaa

Mrs. Answer on keski-ikäinen elämää paljon nähnyt nainen, joka tekee parhaansa neuvoakseen kiperissä tilanteissa. Voit kysyä häneltä mistä tahansa mieltäsi vaivaamasta asiasta lähettämällä kysymyksesi Ikimusteen toimitukselle. Kysymykset julkaistaan nimettöminä tai kysyjän toivoman nimimerkin alla.

Uusi ystävä, miten?

Olen ujo ja aika hiljainen tyttö Puuskupuhista. Minulla on muutama todella läheinen ystävä omassa tuvassani, jotka riittävät minulle. Silti minua häiritsee se, että en uskalla mennä juttelemaan vieraille ihmisille, en edes minua nuoremmille vaikka mieli tekisikin. Samoilla tunneilla kanssani käy eräs mukavalta vaikuttava korpinkynsi, joka tuntuu jäävän välillä vähän yksin. Haluaisin tutustua häneen, mutta miten? Kiitos jo etukäteen!

– Nimimerkki liian hiljainen

Mrs. Answer vastaa:

Vaikuttaisi siltä, että ujous on saanut sinusta otteen ja muuttunut liian suureksi asiaksi. Yritä löytää kyky rentoutua ystäviesi kanssa ja muista, ettei ujous ole pysyvä olotila, vaan ainakin osittain ohimenevä elämänvaihe.

Suosittelen, että puhut asiasta ystäviesi kanssa ja sovitte jotain yhteistä strategiaa ujouden voittamiseen. Vaikket sinä uskaltaisikaan puhua tuntemattomille, ehkä joku ystävistäsi voi aloittaa keskustelun ja sinä olet mukana osallistumassa. Tämä pehmittää kohtaamista ja voi tuntua helpommalta.

Voit myös kokeilla harjoitella itseksesi haastamalla itsesi palauttamaan löytyneitä tavaroita omistajilleen tai kysymään jollakin verukkeella jostain muusta. Esimerkiksi voit ihan vaan harjoituksen vuoksi ottaa suippohattusi ja kysyä ensimmäiseltä viideltä vastaantulevalta oppilaalta ”Onko tämä sinun?” Keskustelusta ei tule pitkä, koska hatulle ei löydy omistajaa, mutta harjoittelet kuitenkin kontaktin ottamista.

Voit myös soveltaa näitä asioita, kun yrität tutustua yksinäiseen Korpinkynteen. Pyydä kaveri mukaan tai keksi jokin veruke, jonka pohjalta esität kysymyksen. Verukkeiksi käy myös oppituntiin liitettävät kysymykset, kuten ”Mitä tuli läksyksi?” tai ”Osaisitko auttaa, kun en ymmärrä”.

Hyvä Mrs. Answer…

Olen 3. luokkalainen luihuinen ja ongelmani on se, että eräs samalla vuosikurssilla oleva korpinkynsi tulee aina haastamaan kanssani riitaa. Hän on hirveän ärsyttävä enkä jaksaisi olla hänen kanssaan missään tekemisissä – en edes riidellä. Mitä voisin tehdä?

– Nimimerkki kyllästynyt riitelyyn

Mrs. Answer vastaa:

Riitoihin tarvitaan aina kaksi osapuolta. Niinpä pystyt estämään riidan synnyn pitämällä pääsi kylmänä ja toimimalla jollain seuraavista tavoista:

Vaihtoehto A: Seuraavan riitatilanteen osuessa kohdalle et vaivaudu kuuntelemaan riidanhaastajaa, vaan poistut paikalta. Voit vaikka kertoa riidanhaastajalle, ettei hän ole seurasi arvoinen ja sitten poistua.

Vaihtoehto B: Seuraavan riitatilanteen ollessa lähellä, kerrot vastapuolelle, ettet halua riidellä. Pyydä riidanhaastajaa ilmaisemaan asiansa ystävällisesti tai olemaan hiljaa

Vaihtoehto C: Mikäli riidan syntymistä ei voi välttää, ottakaa asia puheeksi tuvanjohtajan avulla. Jomman kumman tuvanjohtajan (tai opettajan, joka ei ole tuvanjohtajana) avulla voitte keskustella halki kaikki riitanne ja päästä jonkinlaiseen rauhansopimukseen. Sopikaa, miten vältätte riitatilanteita ja ylimääräistä keskustelua jatkossa. Teidän ei tarvitse olla samaa mieltä muusta kuin siitä, että haluatte välttää riidat tulevaisuudessa.

Hei Mrs. Answer!

Olen jo pitkään tahtonut pöllön, mutta ongelmana on rahanpuute! Mitkä olisvat hyviä ja nopeita keinoja ansaita rahaa?

– Nimimerkki K.B.

Mrs. Answer vastaa:

Sinun kannattaa muistaa, ettei rahanpuute ratkea vain pöllön hinnan tienaamalla jostain pienestä työstä. Pöllö on eläin, jota tarvitsee hoitaa. Se tarvitsee ruokaa ja välineitä, jolloin on tärkeää, että sinulla riittää rahaa myös pöllön hoitoon. Et koskaan tiedä sairastuuko pöllösi, mikä myös on kallista puuhaa.

Rahan ansaitseminen riippuu pitkälti siitä, minkä ikäinen olet. Pystyt tekemään enemmän, mikäli voit tehdä kesätöitä tai myydä valmistamiasi esineitä, kuin jos olet ensimmäisellä luokalla, etkä vielä kykene toteuttamaan taikuutta. Tässä nyt kuitenkin joitakin keinoja saada rahaa pöllön ostoon

Tässä joitakin keinoja:

1. Nuorempien oppilaiden tukiopetus. Toimii hyvin myös jatkuvana tulonlähteeä.
2. Freelance toimittaja. Mikäli kirjoitat tarpeeksi taidokkaita artikkeleita tarpeeksi mielenkiintoisista aiheista, maksavat taikamaailman lehden palkkaa saadakseen julkaista ne.
3. Taikaesineiden valmistaja/korjaaja. Voit korjata luokkakavereiden tai muun koulun väen omaisuutta (rikkinäisiä silmälaseja, katkenneita koruja jne). Voit myös valmistaa jotain syötävää tai käyttökelpoista myyntiin.

Kannattaa myös muistaa, että täysi-ikäiset (yli 17-vuotiaat) ovat verovelvollisia. Tämä tarkoittaa sitä, että on ilmoitettava tulonsa taikaministeriölle, joka tulojen perusteella määrittää veroprosentin.

// Epävirallisena tietona: Artikkelin kysymysten muotoiluun ovat osallistuneet Julieth Cornwall, Zoe Ashbrook ja Ken Billen. Tätä ei kuitenkaan roolipelissä lukija tiedä. //

Tietoja Kata

Sivuston ja blogin takana piileksii kahden lapsen äiti, joka on fanittanut Harry Potteria jo vuodesta 2000. Tarkemman esittelyn löydät täältä. Henkilökohtaisemmat Katan arkeen ja mielipiteisiin liittyvät artikkelit löytää kategorioista; Arkipäivä, Elämänvaiheita, Lapsi ja Pohdinta.
Kategoria(t): Mrs. Answer vastaa Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Mrs. Answer vastaa

  1. Zoe Ashbrook (Luihuinen) sanoo:

    Kiitos vastauksesta, Mrs. Answer! Taidan turvautua vaihtoehto A:han.
    – kyllästynyt riitelyyn

Kommentointi on suljettu.