Rakettiarvostelussa: Weasleyn Welhowitsit

Amber Devaneur, 2. luokkalainen puuskupuh Tylypahkan Taikakoulusta, testasi uuden vuoden aattona Weasleyn Welhowitsien uusimpia raketteja ja kirjoitti niistä arvostelun. Arvosanoina on käytetty numeroita 9-, 9 ja 10, joista ensimmäinen vastaa kelvollista, joka on lähes odotukset ylittävä, toinen taas odotukset ylittävää ja kolmas upeaa.

Ensimmäiseksi Weaslyn Welhoraketit: Suuri ja paksu raketti, joka pamahti taivaalle muodostaen suuren W-kirjaimen. Raketin väri muuttui ja jakaantui kahtia taivaalla. Toinen puolisko oli vaaleanpunainen ja siinä oli Dolores Pimennon peilikuva. Toinen puolisko oli teeman mukaan tulilohikäärme, joka ajoi Pimentoa takaa. Hyvin huvittavaa! Arvosana: 9

Seuraavaksi Weasleyn Willituli-pamaukset: Ammuttaessa taivaalle lehahti hopeinen, kimalteleva käärme, joka muuttui yllättäen pommiksi, joka räjähti korviahuumaavasti – kirjaimellisesti! Pienimmille kova paukaus on inhottava, joten toinen kokelas saa arvosanaksi 9-.

Viimeiseksi Aava Ankeuttajat sekä Kikatuttavat Kuolonsyöjät. Rakettipaketin aiheet eivät ehkä sovellu pienimmille, mutta sisältö kylläkin: Aava Ankeuttaja -raketissa aavakatseiset ankeuttajat lipuvat ja saavuttaessaan ”uhrinsa” ne muuttuvat karkkipatukoiksi. Loistavaa! Kikattavat Kuolonsyöjät taas saavat kikatuttavat kaikkia pomppiessaan taivaalla kuolonsyöjänaamarit päässään. Nämä kaksi rakettia saavat arvosanan 10!

Kiitos tästä arvostelusta, Amber!

Minä, Elysia Fawley, Ikimusteen päätoimittaja, kävin kysymässä Weasleyn Welhowitsien toiselta perustajalta, George Weasleyltä, mikä ilotulitteista oli vuodenvaihteessa kaikkein myydyin. 

”Vaikka uutuusraketit menivät kuin kuumille kiville, vanhat kunnon Willikulo-Wiuhpoksit olivat selvästi suosituimpia ja myytiin loppuun ennätysajassa”, Weasley vastaa.

Willikulo-Wiuhpoksit maksavat  10 kaljuunaa ja pakkaukseen kuuluu muun muassa vihreistä ja kullanvärisistä kipinöistä koostuvia lohikäärmeitä, joista irtoaa äänekkäitä ja hehkuvia räiskeitä ja paukkuja, viiden jalan läpimittaisia räväkän pinkkejä väkkäröitä, kimpoilevia raketteja, joilla on pitkät hopeatähtipystöt, itsestään kirosanoja kirjoittelevia tähtisadetikkuja, miinamaisesti räjähteleviä sähinkäisiä, sekä iso savuava violetti lepakko.

”Päihittävät Tohtori Jarrumiehen ilman muuta”, toteaa Ronald Weasley, George Weasleyn pikkuveli ja yksi kaupan vakiotyöntekijöistä.

Kirjoittanut: Amber Devaneur & Elysia Fawley (tylypahkan taikakoulu)

Kategoria(t): Arvostelu Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Rakettiarvostelussa: Weasleyn Welhowitsit

  1. Cho Potter (korpinkynsi) sanoo:

    Ihan kiva lehti mut aika paljon juttuja SAMASTA aiheesta. Arvosana lehdestä on 6.

    • Elysia Fawley (Puuskupuh) sanoo:

      Kiitos kommentista! Lehdessä on yleensä 1-3 eri teemaa ja teemat vaihtelevat lehdittäin.

  2. Serena Anderson( Puuskupuh) sanoo:

    Kiva artikkeli! Tykkäsin 🙂 Toi Kikattavat kuolonsyöjät kuulostaa hauskalle :))

  3. Zoe Ashbrook (Luihuinen) sanoo:

    Minulla oli viime uuden vuoden aattona Willikulo-Wiuhpokseja. Ensi vuonna voisin kokeilla tuota hopeista pamahtavaa käärmettä ja kikatuttavia kuolonsyöjiä.

  4. Iida Longbottom (Luihuinen) sanoo:

    En olekkaan koskaan ampunut raketteja, ei ole vain kuulunut minun perheeni perinteisiin. Tämän ansiosta kyllä haluan ensi vuonna kokeilla noita raketteja!

Kommentointi on suljettu.