Sopisitko aurorin ammattiin?

Monet velhot ja noidat kunnioittavat auroreita. He ovat pitkälle kouluttautuneita ihmisiä, jotka tekevät työtään hyvän eteen, pahaa torjuen. Moni nuori velho ja noita on varmasti unelmoinut rupeavansa isona auroriksi. Onko kukaan kuitenkaan koskaan miettinyt, sopisiko esimerkiksi luonteensa ja taitojensa perusteella tuohon jaloon ammattiin? Jaksaako nähdä sen vaivan, jonka unelma-ammatti vaatii? Kenties asia selkenee sinulle tämän testin myötä. Älä kuitenkaan lannistu, vaikkeivat tulokset olisi kovin mielialaa kohottavia. Sinulla on aina mahdollisuus kehittää itseäsi. Kenties saat siihen inspiraatiota tästä testistä.

1. Miten menestyt oppiaineista taikajuomissa ja -liemissä, pimeyden voimilta suojautumisessa, muodonmuutoksissa ja loitsuissa?
a) Menestyn kaikissa erinomaisesti.
b) Saan pidettyä menestymiseni hyvänä kaikissa aineissa, mikäli jaksan nähdä vaivaa niiden eteen.
c) Menestyn hyvin 2-3 oppiaineessa, mutta osa ei kiinnosta minua tai on minulle kertakaikkiaan liian hankalaa.
d) Minulla on ongelmia kaikissa mainituissa aineissa. En jaksa panostaa kouluun.

2. Pallo heitetään sinua kohti voimalla ja nopeasti. Miten reagoit ymmärtäessäsi, ettet voi ottaa sitä kiinni?
a) Kun tajuan vaaran, väistän välittömästi. Refleksini ovat aina tuntuneet olevan hyvät.
b) Väistän pallon, mikäli huomaan sen ajoissa. Kuitenkin, jos juttelin kaverini kanssa, en välttämättä olisi huomannut mitään.
c) Saan väistettyä palloa juuri ja juuri.
d) En saa väistettyä sitä. Olin ajatellut kaikesta huolimatta, että sen olisi voinut ottaa kiinni. Niin ei kuitenkaan ollut.

3. Tervehtiessään sinua taas kerran ystäväsi näyttää kädessään olevaa sulmua haastaen sinut havainnointiharjoitukseen. Hetken päästä olet uppoutunut ystäväsi kanssa syvään keskusteluun aivan kuten tavallisesti. Yhtäkkiä ystäväsi kysyy, missä on sulmu, jota hän keskustelun alussa piti kädessään. Miten vastaat?
a) Olen vaivatta kyennyt seuraamaan sulmua rennon keskustelun lomassa ja kerron ystävälleni empimättä, missä se on. Ystäväni kehuu minua havainnointikyvyistäni.
b) Tiedän, missä sulmu on, mutta tiedostan myös selkeästi, että aina välillä keskustelun edetessä kadotin ja unohdin asian kokonaan.
c) En tiedä, missä sulmu on, mutta kykenin seuraamaan sitä suurinpiirtein keskustelun puoliväliin.
d) Minulla ei ole aavistustakaan siitä, missä sulmu on. Keskustelu oli niin kiinnostava! Olin uppoutunut siihen täysin.

4. Aurorikoulutus kestää kolme vuotta. Oletko valmis opiskelemaan koko sen ajan tehokkaasti?
a) Totta kai olen! Olen aina pitänyt opiskelemisesta, ja minä todella teen mitä vain unelma-ammattini hyväksi. Miten muuten minusta tulee yhtä taitava kuin muista?
b) Haluan panostaa koulutukseen, koska se on se, mitä haluan tehdä. Saatan väsähtää välillä, eivätkä jotkut jutut saata kiinnostaa minua, mutta pyrin tekemään kaikkeni.
c) Uskon, että olen. Todellisuudessa saatan kuitenkin jättää koulutuksen kesken.
d) Mitä! Kolme vuotta? Ei ole todellista!

5. Aurori tarvitsee myös yhteistyökykyä, sillä esimerkiksi aurorinkoulutus suoritetaan pääosin parina vanhemman ja kokeneemman aurorin kanssa. Miten tulet toimeen toisten ihmisten kanssa?
a) Olen aina tullut loistavasti toimeen ihmisten kanssa. Ei ongelmaa!
b) Tulen hyvin toimeen useimpien ihmisten kanssa. On kuitenkin ihmisiä, joita en voi sietää. En usko, että koulutuksen suhteen minulla olisi mitään ongelmaa toimeentulemisessa.
c) Riippuu vähän siitä, millaisia ihmiset ovat. En pidä tietynlaisista ihmisistä ja muodostan helposti ennakkokäsityksiä esimerkiksi ulkonäön ja kuulemani perusteella. Minä joko tulen toimeen tai sitten en.
d) Minä en tule toimeen useimpien ihmisten kanssa. Kaiken lisäksi viihdyn enemmän yksin.

6. Seiskaluokkalainen uhkaavan näköinen oppilas osoittaa pikkuruista avutonta ekaluokkalaista taikasauvalla ja loitsii ’Tainnutu’-loitsun. Miten reagoit?
a) Huomaan tilanteen ajoissa, liikun suojaavasti ekaluokkalaisen eteen ja loitsin tottuneesti suojakilpiloitsun, jonka olin opetellut heti, kun sain siihen mahdollisuuden, sillä tiesin, että tällaisissa tilanteissa pitää osata toimia.
b) Huomaan välikohtauksen ja ehdin juuri ja juuri ajoissa torjumaan loitsun.
c) Huomaan välikohtauksen liian myöhään, enkä ehdi suojaamaan ekaluokkalaista. Osaan kuitenkin käyttää häneen ’Herpaannu’-loitsua vähän aikaa yritettyäni.
d) Huomaan tilanteen vasta silloin, kun muutama muu on kiinnittänyt siihen huomiota. En olisi osannut torjua loitsua, sillä minulla on tapana unohtaa kaikki hetkellä, jolloin jotakin tiettyä tarvitaan.

7. Kohtaat suuren vaaran, josta olit kuullut, mutta johon et koskaan ennen ollut joutunut. Miten toimit?
a) Torjun vaaran välittömästi. Olin painanut kaiken oppimani mieleen, eikä pelko saanut yhtään tilaa ajatuksissani.
b) Torjun vaaran, vaikka pelko ja hätäännys valtaa ajatuksissani tilaa.
c) Jähmetyn pelosta, hätäännyksestä ja järkytyksestä. Olin luullut, että kaikki oli ollut pelkkää uhkailua eikä tilannetta koskaan olisi oikeasti voinut tapahtua. Saan kuitenkin pelastettua itseni kuolemalta.
d) En ymmärrä tilannetta. En koskaan ollut kuullut tapauksesta, ja olen aivan pihalla. Paikalla kanssani ollut velho pelastaa minut.

8. Toimit suuren tapahtuman vartijana. Tehtävänäsi on varmistaa, ettei mellakoita synny. Sellainen kuitenkin syntyy. Miten toimit?
a) Olen yksi ensimmäisistä, jotka varmoin ottein menevät selvittelemään tilannetta. Uskon, että olisin pystynyt käsittelemään tilanteen yksinkin.
b) Menen välittömästi muiden perässä selvittelemään tilannetta, mutten olisi millään onnistunut yksin.
c) Epäröin hieman, mutta saan kuitenkin muiden kanssa pahemman mellakan syntymisen estettyä. Asiasta ei voi kyllä kiittää minua…
d) Minä en ole oikea ihminen mellakoita selvittelemään. Olen kiitollinen huomatessani, että muut pärjäävät ilman minua.

9. Olet aurori, ja on sinun vuorosi toimia Azkabanissa vartijana. Paikalla on myös ankeuttajia. Miten ne vaikuttavat sinuun?
a) Ankeuttajat eivät alenna työskentelytasoani millään lailla. Osaan taitavasti hallita ankeuttajia, eikä minulla ole hankaluuksia Odotum Suojelius-loitsun kanssa. Pidän pääni kylmänä ja aistini tarkkoina.
b) Syvällä sisimmässäni tunnen kylmää pelkoa ankeuttajia kohtaan, mutten anna sen näkyä, vaikka keskittymistasoni on hieman normaalia tilannetta matalampi. En anna senkään näkyä, vaan pyrin pitämään ajatukseni selkeinä. Suojeliuksen suhteen minulla ei ole suurempia ongelmia.
c) Ankeuttajat herättävät minussa pelkoa. Keskittymistasoni on normaalia huonompi, mutta selviän tahdonvoimalla. Suojeliuksen kanssa voi tulla ongelmia, mikäli pelko ottaa minusta vallan.
d) Miltei tärisen pelosta ankeuttajien lähellä, ja se näkyy minusta. Tahdon pois niin pian kuin mahdollista. Suojeliuksesta ei tule mitään.

10. Olet taistelussa pimeyden velhoja ja noitia vastaan. Sinun lisäksesi samalla puolella on sinua vanhempi aurori, joka on sinulle läheinen. Ystävääsi osuu tappokirous, eikä kumpikaan teistä ehdi torjumaan sitä. Ystäväsi kuolee. Miten reagoit?
a) Pidän pään kylmänä, vaikka syvä suru alkaa pikkuhiljaa vallata tilaa ajatuksistani. Se ei näy minusta. Saan vihasta voimaa ja selviän taistelusta. Olen oppinut purkamaan tunteitani sitten, kun on sille sopiva aika.
b) Keskittymiseni herpaantuu hetkeksi, kun huomaan minulle tärkeän ystävän kuolleen. Puren kuitenkin hammasta ja taistelen vihan voimin loppuun asti voittaen taistelun. En pysty kuitenkaan pidättämään tunteitani yhtään voittoa kauempaa ja kestää hetki, ennen kuin kykenen taas jatkamaan eteenpäin.
c) Menetän hetkeksi taisteluhaluni kokonaan. Kaikki on ohi. Mitään ei ole tehtävissä. Synkät ajatukset täyttävät mieleni ja itken katkerasti vihaten julmaa maailmaa. Palaan kuitenkin todellisuuteen ja tilanteen tasalle väistettyäni juuri ja juuri tappokirouksen, joka meinasi tappaa minutkin, pyydän nopeasti apua ja apujoukkojen voimin voitamme taistelun.
d) Järkytyn pysyvästi, kun näen ystäväni kuolevan. Vajoan maahan musertuen lähes täydellisesti. Kuolen, kun tappokirous osuu minuun.

Testin tulokset:

Eniten a)-vastauksia: Sopisit loistavasti auroriksi! Muista kuitenkin, että sinun täytyy ylläpitää taitojasi. Älä nuolaise ennen kuin tipahtaa, kuten sanotaan. Varo myöskin ylimielisyyttä.

Eniten b)-vastauksia: Sinussa on ainesta auroriksi. Vahvista itsetuntoasi vielä hiukan ja voita pelkosi sekä kadota ennakkoluulosi, niin pian sinulla onkin eniten a)-vastauksia. Tsemppiä sinulle!

Eniten c)-vastauksia: Mikäli kehität määrätietoisesti taitojasi, on mahdollista, että sinustakin voi tulla oikein hyvä aurori. Jos et kuitenkaan kykene muuttumaan parempaan suuntaan, kannattaa sinun harkita jotakin toista ammattia.

Eniten d)-vastauksia: Sinun kannattaisi miettiä jotakin rauhallisempaa eikä niin vaativaa ammattia. Jos kuitenkin muutat tapojasi ja voitat pelkosi ja ennakkoluulosi, kovan harjoituksen – sekä fyysisen että henkisen – avulla sinäkin voit yltää aurorin tasolle, mikäli todella olet sitä mieltä, että aurorin ammatti on sinun juttusi.

Kirjoittanut Shanietta Kei, korpinkynsi

Kategoria(t): Testi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Sopisitko aurorin ammattiin?

 1. Elysia Fawley (Puuskupuh) sanoo:

  1. c
  2. c
  3. c
  4. b
  5. b
  6. b tai c
  7. b tai c
  8. b tai c
  9. b
  10. c

Kommentointi on suljettu.