Talven armoilla

Veikkaan kaikkien tietävän, että lumi on jäätynyttä vettä ja että jää sulaa vedeksi ja vesi jäätyy jääksi. Minä pidän lumimaisemasta, koska se on kaunis ja karu, koskematon. Mutta kylmyys ja pimeys kuuluvat tähän vuodenaikaan.

Lumi peittää kaiken. (Kuvaaja Sarah Leo, klikkaamalla näet muut tiedot, CC-lisenssi)

Listasin joitakin talveen liittyviä suuria ja pieniä huonoja puolia.

Kylmyys

Kääriydyt lämpimiin vaatteisiin ja kaipaat kuumaa juotavaa. Kylmyyden ajatteleminen saa sinut värisemään, ja takkatulen loimu alkaa kuulostaa ihanalta. Kun on kylmää, huomaa arvostavansa lämpöä.

Pimeys

Pimeys ylläättää sinut iltaisin. Synkkyys saattaa myös uuvuttaa mieltä ja tuntuu, että pimeys ei koskaan lopu. Mutta kuitenkin pimeinä öinä loistaa tähtitaivas kirkaasti. Kun muut valot suljetaan pois, jää jäljelle yksinkertaisia kirkkaita asioita. Ehkä sytytät kynttilän pimeään huoneeseen.

Lumi

Kylmän märkä lumi on inhottavaa, kun se sulaa hanskojen sisälle tai paakuuntuu kengännauhoihin. Toivoit lumetonta talvea, mutta tässä taas ollaan. Ehkä voisit kokeilla ystävien kanssa mäenlaskua tai lumiukkojen tekoa ja huomata, että muut ovat keksineet hauskoja lumileikkiä, joita ei kesällä pysty leikkimään, sillä ei silloin ole lunta.

Velvollisuudet

Talvella ei ole pitkää lomaa, niin kuin kesällä, vaan paljon töitä tai koulua ja muita velvollisuuksia, joita ei ehkä jaksaisi koko ajan tehdä. Mutta ajattele: kun talvet suorittaa velvollisuuksia, kesäisin voi laiskotella paremman sään aikaan.

Elottomuus

Kylmyys, valkoinen lumi tai musta maa ja lehdettömät puut saavat aikaan karun, elottoman, vaikutelman. Oikeastaan osa luonnosta lepää, jotta jaksaisi taas kukoistaa. Jos näkee talven toivottomuuden ylle, voi nähdä paljon kauneutta karussa valkoisessa maisemassa.

Jää

Jää on kengän alla liukasta. Liukkaus pitää vain ottaa hyöty ja ilo irti, esimerkiksi luistelemalla tai muuten vain liukumalla sitä pitkin. Jos pelkäät liukastuvasi, voit ajatella/väittää, että sinun on tarkoitus kaatua. Näin saat kaatumisesi vaikuttamaan harkitulta.

Kirjoittanut Susanne River (Serdaigle).

Tietoja Kata

Sivuston ja blogin takana piileksii kahden lapsen äiti, joka on fanittanut Harry Potteria jo vuodesta 2000. Tarkemman esittelyn löydät täältä. Henkilökohtaisemmat Katan arkeen ja mielipiteisiin liittyvät artikkelit löytää kategorioista; Arkipäivä, Elämänvaiheita, Lapsi ja Pohdinta.
Kategoria(t): Artikkeli Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.