Wonderful Mr. Ironskull vastaa – osa 1

Nimimerkkiä Wonderful Mr. Ironskull (ranskalainen rautakallo -lohikäärmerodun mukaan) käyttävä velho on lupautunut vastaamaan Châteaun oppilaiden kiperiin kysymyksiin, huoliin tai mihin tahansa mieltä askarruttaviin asioihin. Hän on omien sanojensa mukaan monilahjakas parhaassa iässä oleva puhdasverinen herrasmies ja omaa kokemusta vaativasta työstä, jossa on tarvittu myös taitoa käsitellä ihmisiä. 

Hei hyvä Wonderful Mr. Ironskull

En ole kauhean hyvä kirjoittamaan tuntemattomille, mutta kun olet jollain tapaan päätynyt asemaan jossa autat muita heidän ongelmiensa kanssa niin voisin myös yrittää esittää kysymyksen tai kaksi. Kuten hyvin tiedetään niin joulu on lähestymässä ja jotkut ihmiset haluavat antaa lahjoja tai edes sanoa jotain mukavaa ja mieltä lämmittävää ystävilleen. En vain ole hetkeen ollut tällaisessa tilanteessa enkä oikein tiedä, että miten tällainen lahjan antaminen tai hyvän joulun toivottaminen tai ihan vain yhdestä vietetystä ajoista kiittäminen on hyvä, milloin se pitäisi tehdä? Miten? En oikein usko selviäväni siitä kovin hyvin ilman mitään kunnon ohjeita, koska en tiedä miten muut tekevät tällaisten asioiden kanssa, kun en ole vuosiin ollut sellaisen kohde enkä harrasta salakuuntelua tai mitään haluaisin vain toivottaa ihan mukavaa joulua hänelle.

Ai niin, Huomasin vasta nyt, että tämä julkaistaisiin vasta hieman ennen lomaa mutta voin vakuuttaa tämän kysymyksen olevan vielä ajankohtainen silloinkin, mutta jos Teille on silloin jo monia muita kysymyksiä tai jouluvalmisteluita tehtävänä minua ei haittaa, jos tämä unohdetaan, tai siis jos tähän ei vastata. Tulevia jouluja tulee vielä ja voihan sitä aina muutenkin koittaa kiittää yhteisistä ajoista.

Anteeksi en osaa keksiä hyviä nimimerkkejä.

Vastaus:

Ilmeisesti tässä siis halutaan antaa joululahja ja kiittää. Ensinnäkin kiittäminen, no eihän siitä tarvitse mitenkään vaikeaa asiaa tehdä. Kun joku tekee jotain kiitettävää niin sanot vaan ”Kiitti!” ja siinä se. Ei sitä pitkästi kannata ruveta kiittelemään, tulee vaan nolo tilanne kummallekin sellaisesta lässytyksestä. 

Niin paitsi mistä tässä nyt haluttiinkaan kiittää, kaveruudesta? Mutta eihän siihen silloin tarvita edes koko sitä varmasti monillekin vaikeuksia tuottavaa sanaa. Läimäytät vaan lujaa selkään ja sanot: ”Sä oot muuten hyvä jätkä!” Tai jos se on tyttö, niin läimäytät vähän kevyemmin ja sanot ”Sä oot sitten hieno muija!” 

Mutta jos on ihastunut tyttöön, niin silloin ei kannata läimäytellä toverillisesti, tai raukka luulee joutuneensa friend zonelle. Silloin on parempi vaikka silittää selkää ja kehua silmiä tai tukkaa. Mutta väristä ei kannata sanoa yhtään mitään! Jos kehut vihreäsilmäisen naisen silmiä kauniin sinisiksi, niin siinä voi käydä todella köpelösti. Samoin ei kannata sanoa vaikka kaarnan tai hiekan väriseksi, koska tytöt eivät yleisesti ottaen ymmärrä luonnon kauneudesta mitään, ellet sitten puhu jostain kukkasista. He haluavat kuulla jotain sellaista kuin suklaan tai toffeen värinen. Mutta et varmaan halua itse joutua ajattelemaan jotain ällömakeaa siitä lähtien joka kerta kun katsot lempityttösi silmiin, joten parempi kun jättää vaan sanomatta. Sen värin siis. 

Niin tai jos hän on poika, niin kosketus on tärkeämpi kuin sanat, eikä oikeastaan ole mitään väliä mihin kosket ja miten. Teinipojilla nyt hyrrää hormonit joka tapauksessa! Ja kannattaa myös hymyillä.

Ja joululahjaksi suosittelen alkoholia. Ei mitään olutta tai varsinkaan siideriä vaan jotain väkevää. Kuten vaikka giniä, wodkaa, viskiä, konjakkia, rommia tai ehkä kaveristasi riippuen viiniä. Hienostelijoille esimerkiksi kannattaa mahdollisesti hankkia viiniä, kuivaa tai korkeintaan puolikuivaa. Makeaa viiniä ei kannata ostaa kenellekään, koska se on yksinkertaisesti kamalaa litkua! 

Tai jos haluat antaa vaikka kirjan, niin käy hakemassa koulun kirjaston kiellettyjen kirjojen puolelta jotain todella mielenkiintoista. Silloin säästät kaverin vaivalta ja mahdolliselta tylsältä jälki-istunnolta. Jos taas joudut lahjasi takia itse tylsään jälki-istuntoon, muista valitella sitä kuuluvasti kaverillesi, ettei hän vain pääse unohtamaan uhraustasi. Tämä on erityisen tärkeää silloin, jos lahja takavarikoidaan, eikä välittämisesi pääse sen kautta perille asti.

Ja että missä ja milloin pitäisi antaa lahja? No kannattaa katsoa, että opettajat tai koulun pahimmat juorukellot eivät näe. Muuten sillä ei ole juuri merkitystä. Vaikka sanoisin että kaikista paras ajankohta on kyllä yöllä, jolloin useimmat valvovat ja uteliaat silmät nukkuvat. Äläkä missään nimessä sano: ”Saa avata vasta jouluna.” Avatkaa se heti ja pitäkää hauskaa! 

***

Hei hyvä palstanpitäjä. Olen se sama henkilö kuin se, joka on jo kerran pistänyt kysymyksen. Tiedän, että olisi pitänyt varmasti odottaa ja pistää sitten kaikki kysymykset yhdellä kerralla. Olisin tehnyt, jos olisin tiennyt. Keksin antaa läheiselleni lahjaksi jalon Laurus nobilis’in. Ne ovat kauniita ja vielä erittäin hyödyllisiä. En vain oikein tiedä miten hoitaisin tämän käytännön osuuden. Laurus nobilis saisin, mutta se pitäisi siirtää. Arvostan suuresti luontoa ja näin suurten kasvien kuljettaminen tuntuu väärältä. Laurus nobilisia voi kyllä kasvattaa ruukussa. Mutta näyttääkö ruukku huonolta, jos sen antaa joululahjaksi? Siis jos sen antaa, eikä mitään Laurus nobilisia ole edes kauhean paljon näkyvissä?

Toinen lahja-aiheinen kysymys

Vastaus:

Laurus nobilis, tuosta viinistä en ole kuullutkaan, mutta kai sinä kaverisi parhaiten tiedät, että mistä hän pitää. Vai että jalo ja kaunis? Kaikkia sanoja niissä makukuvauksissa käytetäänkin. Ei vaan hetkinen, siis suuri kasvi! 

Ja kysymys on se, että näyttääkö ruukku huonolta? No sehän riippuu tietysti ruukusta. Tuskinpa sillä on niin kauheasti merkitystäkään itseasiassa. Kunhan ruukku ei ole ihan kamala, niin eiköhän se kelpaa! Mutta jos olet sattunut ostamaan vaikka pinkin ruukun jossa on glitter sydämiä, niin joo ei. Heitä pois ja osta uusi! Niin vai oltiinko tässä hurmaamassa tyttöä? Siinä tapauksessa sekin voisi olla käypä idea, mikäli kyseessä oleva tyttö pitää sellaisesta. 

Mutta itse pitäisin tässä tärkeämpänä sitä, mitä hyötyä siitä kasvista on. Jos sen avulla voi vaikkapa valmistaa mielenkiintoisia liemiä, niin hienoa! Mutta jos sillä ei tee mitään, niin todennäköisesti kaverisi unohtaa kastella sitä. Ja siitä voi syntyä riita. Joten neuvoisin, että jos joku unohtaa kastella hyödyttömän kasvin, siitä ei sitten kannata pahastua! Siinä voi parempikin ihmissuhde lakastua, jos toinen nipottaa liikaa.

Kirjoittanut: Wonderful Mr. Ironskull & Matthias Frankowski

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Wonderful Mr. Ironskull vastaa – osa 1

  1. Paluuviite: Lehti 15: Joulunumero 2017 | Ikimuste

Kommentointi on suljettu.