Vinkkejä mahdollista kevätmasennusta varten

Hei, sinä kevätmasennukseen taipuvainen ihminen! Tämä artikkeli on sinua varten. Tämän lukemalla helpotat lähestyvää kevätmasennusta tai vältät sen täysin. Pyydän kuitenkin, ettet ota lehden sivua talteen, jotta muutkin pääsevät tämän lukemaan.

1. Ajattele, mitä positiivista kevät tuo tullessaan!

Kevät ei ole ainoastaan ahdistavaa auringonpaistetta, sulavaa lunta ja ilosta kiljuvia kanssaeläjiä. Kevät voi olla myös rauhallisia kävelylenkkejä, lämmöstä nauttimista sekä luonnon heräämisen seuraamista. Käännä negatiiviset asiat positiiviseksi, ja jos ei muu auta, niin muita, että kevään ja kesän jälkeen tulee taas syksy.

2. Hanki uusia ystäviä

Helpommin sanottu kuin tehty, vai mitä luulet? Kavereiden hankkiminen ei kuitenkaan ole mitään rakettitiedettä. Voit esimerkiksi jättää kaverinhakuilmoituksen koulun ilmoitustaululle, lyöttäytyä uuden henkilön seuraan ryhmätyön merkeissä tai pyytää uutta kasvoa kaveriksesi koulun käytävällä.

3. Aloita uusi harrastus

Uusi harrastus aiheuttaa aina positiivisia väreitä. Hyppää uuden harrastuksen pariin, niin saat elämääsi uutta jännittävää sisältöä. Harrastus voi olla esimerkiksi joku koulumme kerhoista, jokin liikuntaharrastus tai esimerkiksi käsitöiden tekeminen. Kun lumet sulavat, koulun pihalla liikkuminen tulee helpommaksi ja myös erilaisten leikkien leikkiminen pihalla onnistuu.

4. Herää aikaisin, käy aikaisin nukkumaan

Saattaa kuulostaa mahdottomalta, mutta sitä se ei ole. Kun tiettyyn rytmiin totuttelee, alkaa se tuntua jatkuvasti helpommalta. Kun joka päivä herää kukonlaulun aikaan, päivä tuntuu valoisammalta, pidemmältä ja saat enemmän asioita aikaan. Kun herää aikaisemmin, myös uni tulee aikaisemmin. Näin turha unettomana pyöriskely sängyssä no historiaa.

5. Osta uusia vaatteita – pukeudu värikkäämmin

Kevät on aina hyvä syy käydä shoppailemassa ja ostaa uusia vaatteita. Uusi vaate piristää, varsinkin jos se on värikäs. Suosittelenkin pukemaan päällesi jotain mahdollisimman värikästä. Jos vaatekaappisi on täynnä vain harmaan eri sävyjä, lähde shoppailemaan! Myös koulupukua pystyy piristämään esimerkiksi huomaamattomilla asusteilla sekä värikkäillä alusvaatteilla.

Kirjoittanut: Ronja Blomroos

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vinkkejä mahdollista kevätmasennusta varten

  1. Paluuviite: Lehti 16: Alkuvuosi 2020 | Ikimuste

Kommentointi on suljettu.